Mediji pišu

TREZNILI UBICU UMESTO DA POMOGNU ŽELjKU: Pijani vozač Hitne pomoći iz Doljevca pregazio mladića ispred kuće u selu Šainovac

DETE mi je pregazio pijani vozač doljevačke Hitne pomoći. Nije se ni zaustavio, otišao je dalje da se trezni. Neka ceo svet čuje šta je uradio i kako mi je dete ubio. Čekala sam sina da dođe s posla, a on je ležao mrtav ispred kuće.

Drhtavim glasom, promuklim od plakanja, ovako nam je u utorak pričala neutešna Vesna Perić, majka Željka Ristića (19) iz sela Šainovac kod Doljevca, koji je poginuo u ponedeljak oko 22.30, kada je na njega, na samo desetak metara od kuće, autom naleteo M. P. (38). On je potom pobegao sa mesta nesreće, a kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, policija je iste večeri saznala da je na Odeljenje toksilologije primljen pijani vozač, pa je proverom utvrđeno da je reč upravo o muškarcu koji je izazvao nesreću i usmrtio mladića.

– Čekali smo ga da se vrati s posla, ali nije ga bilo – nastavlja Vesnina majka Dragica, jer ćerka više nema glasa. – Prošao je i autobus, kojim dolazi, a njega i dalje nema. Zvala sam ga više puta, ali neko mi je odbijao poziv. Tada sam kroz prozor videla rotaciona svetla. Pozvala sam supruga i tako u pidžami sam izašla na ulicu. Nisu mi dali da priđem. Molila sam ih da me puste, vikala sam: „Nema mi deteta“. Dva policajca su me držala da ne prilazim. Onda smo videli da je to naš Željko, naš jedinac. Ubi ga pijani vozač i pobeže. Zavi nas u crno, zatvori nam kuću…

Dragica priča da su čuli da je taj vozač otišao do Doma zdravlja u Doljevcu, gde inače radi, i da je tamo navodno pao u nesvest koliko je bio pijan.

– Treznili su ga, dok je naše dete pola sata ležalo na ulici, zgaženo kao mače – priča Dragica dok grli i ljubi sliku svog unuka. – Umesto da su odmah došli da pomognu Željku. Možda su mogli da ga spasu. Priča se da je taj vozač imao tri promila alkohola u krvi. Šta će nama sada život bez našeg jedinca. Kako da utešim ćerku dok mi duša plače… Vesna je razvedena, sama se brinula o njemu, čuvali smo ga kao malo vode na dlanu. Celo selo danas plače, cela fabrika u kojoj je radio. Nema ko ne žali za njim.

VOZAČ ČEKA SASLUŠANjE

PO nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom M. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, saopšteno je iz policije. Njemu se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Pozovite nas

Pratite nas na

E-mail

© 2020 Advokatska kancelarija Stojanović