Mediji pišu

 

Sokobanjski rudnik „Soko“, u kome je poginulo osam rudara u nesreći koja se dogodila u aprilu prošle godine, u trenutku nesreće – 14 meseci nije imao dozvolu za rad, tvrdi pravni zastupnik porodica poginulih rudara, advokat Bratislav Stojanović.

Podsetimo, Tužilaštvo u Aleksincu odlučilo da niko nije kriv za nesreću u rudniku „Soko“. Porodice su najavile krivične prijave, ali i da će pravdu tražiti u Strazburu. Advokat Stojanović kaže da je danas konferenciju za novinare sazvao zajedno sa porodicama, jer je u spisima predmeta naišao na zabrinjavajuce podatke.

„Želim samo da ukažem da smo došli do neverovatnog podatka, da je republički inspektor za rudarstvo, prvi vršenju inspekcijskog nadzora posle rudarske nesreće, utvrdio da su radovi rađeni mimo dozvole za rad. Prijavljeni radovi su bili 14 meseci pre rudarske nesreće, znači 14 meseci je rudnik Soko vršio jamske iskope bez dozvole za rad. Trebalo je da se desi ovakva nesreća s katastrofalnim posledicama da bi rudarski inspektor zabranio dalje izvođenje radova“, rekao je Stojanović.

 

Napominje da je tek pre mesec dana – osam meseci posle nesreće, dobio spise predmeta, a porodice poginulih poručuju da je neverovatno da aleksinačko Osnovno tužilastvo dva puta odbija da se bavi odgovornošću.

Pozovite nas

Pratite nas na

E-mail

© 2020 Advokatska kancelarija Stojanović