Mediji pišu

Tužilaštvo podnelo optužnicu protiv vozača iz nesreće na niškom Bulevaru Medijana, traže maksimalnu kaznu

 

Skoro dva meseca nakon teške saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana u Nišu, kada su 12-godišnjak i 48-godišnji muškarac stradali na trotoaru, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je podnelo optužni predlog protiv vozača. Traže maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja​, koja je po aktuelnom zakonu 8 godina, kao i da mu se produži pritvor.

20-godišnji N.S. iz Beograda je uhapšen nakon nesreće koja se dogodila 4. januara, a osumnjičen je za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Kako se sumnja, on je te večeri automobilom izleteo na trotoar i usmrtio dvoje ljudi. U pritvoru je od tada, a u Osnovnom javnom tužilaštvu ističu da su danas podneli optužni predlog protiv njega.

Tužilaštvo je predložilo maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 5 godina, kao i da se produži pritvor okrivljenom zbog uznemirenja javnosti – kaže portparol Tužilaštva Ivan Marković.

Ova tragedija izvela je brojne Nišlije na ulicu, a njihov osnovni zahtev bio je da se poboljša bezbednost saobraćaja u gradu, kako bi se sprečile slične tragedije, ali i adekvatne kazne za saobraćajne nesreće, jer smatraju da kazna od 8 godina zatvora nije dovoljna za takva krivična dela.

Podsetimo, osumnjičeni vozač se na saslušanju branio ćutanjem, a tokom istrage saslušani su i svedoci i urađeno je veštačenje.

 

 

Pozovite nas

Pratite nas na

E-mail

© 2020 Advokatska kancelarija Stojanović