Mediji pišu

„MOGAO JE DA IZBEGNE NESREĆU“ Stefana je dok je menjao gumu pokosio PIJANI I DROGIRANI VOZAČ, sada mu preti 12 godina robije

Mesto nesreće Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija

Dejanu Mitiću (29), koji je optužen da je 9. avgusta prošle godine pod dejstvom alkohola i kokaina, usmrtio Stefana Kocića (20) iz Niške Banje, preti kazna od dve do 12 godina zatvora, čulo se na suđenju u niškoj Palati pravde. Na poslednjem ročištu u Višem sudu, pred iznošenje završnih reči i izricanje presude, ispitani su veštak neuropsihijatar i saobraćajni veštak, koji su potvrdili da je Mitić u trenutku nesreće, vozeći iako nema položen vozački ispit, imao 2,2 promila alkohola u krvi.

Kocić se zaustavio na putu da pomogne čoveku da promeni gumu na autu, kada je na njega naletelo vozilo kojim je upravljao Mitić, pišu „Novosti“.

Nastradali Stefan Kocić iz Niške Banje Foto: B. Janačković / RAS Srbija
Nastradali Stefan Kocić iz Niške Banje

Veštak neuropsihijatar istakao je da optuženi usled navedene koncentracije alkohola nije bio sposoban da bezbedno upravlja vozilom.

Sudski veštak saobraćajne struke je dodao da je Mitić mogao da izbegne nesreću da se kretao propisanom brzinom i da je mogao da ukoči kako ne bi udario Kocića.

– Vozilo BMV je bilo neregistrovano, a vozač je prekoračio dozvoljenu brzinu od 50 kilometara na čas za 25 kilometara – rekao je punomoćnik porodice Kocić Bratislav Stojanović.

Saobraćajna nesreća se dogodila u 3.45 ujutru između centra Niške Banje i rampe, a kako se čulo u sudnici sekunde su nedostajale da Stefan ne nastrada. Mitić se velikom brzinom kretao iz pravca Niške Banje, a Stefan je sa dvojicom drugova stao da pomogne Mladenu Davidoviću, vlasniku „zastave 101“, da promeni gumu. Davidović je, odmah nakon što je Mitić naleteo na Kocića, pobegao sa lica mesta, a kasnije tokom suđenja to je pravdao strahom.

Pozovite nas

Pratite nas na

E-mail

© 2020 Advokatska kancelarija Stojanović