Mediji pišu

Suđenje u Nišu: Vozač priznao da je „jugom“ usmrtio dečaka

Goran Stojanović (49), koji je na pešačkom prelazu na Bulevaru cara Konstantina „jugom“ usmrtio dečaka Mihajla Dumitrua, priznao je krivično delo.

Svedok ne govori istinu: Gafur i Nusreta Useinović sa advokatom Stojanovićem
Svedok ne govori istinu: Gafur i Nusreta Useinović sa advokatom Stojanovićem

On je juče na suđenju u Nišu izrazio žaljenje zbog tragedije i izjavio saučešće porodici.

Nusreta Useinović, majka dečaka kojeg je “jugo” na “zebri” bukvalno iščupao iz njene ruke, je odbila saučešće optuživši ga pred sudom da „laže i glumi”.

 

– Vozio sam u pravcu Trošarine. Moja traka je bila čista kao i put ispred tog vozila. Na nekoliko metara ispred pešačkog prelaza, u deliću sekunde, munjevito se stvorio dečak tako da nisam imao vremena da kočim. Istrčao sam, prišao mu i počeo da ga reanimiram. Dotrčala je njegova majka, koja je počela da viče: “Ubi mi dete!”. Tražila je da ga pomerim sa asfalta, pa sam ga preneo na travu – ispričao je Stojanović.

On je izjavio i da mu je žao zbog tragedije i stradanja “jedne anđeoske duše”.

Posle izlaska iz pritvora, kaže, prvo je otišao u crkvu, da zapali sveću i pomoli se za Mihajla. U trenutku, okrenuo se prema publici u kojoj je sedelo pedesetak dečakovih rođaka.

 

– Žao mi je što se desila tragedija. Ja sam porodičan čovek, ali sam zbog svakojakih priča u medijima prikazan kao bezdušnik i ubica. Molim Boga da mi oprosti – rekao je Stojanović.

To je revoltiralo dečakovog dedu Gafura Useinovića.

– Loša ti je gluma – dobacio je.

Nusreta je istakla da je sama pružala pomoć sinu i optužila Stojanovića da “laže i glumi”.

Mesto nesreće: Pešački prelaz na Bulevaru cara Konstantina

Mesto nesreće: Pešački prelaz na Bulevaru cara Konstantina

– Kada smo krenuli da prelazimo ulicu, držala sam dete za ruku i nije bilo vozila u blizini. Kada smo došli do kraja pešačkog prelaza moje dete je nestalo, a ja sam pala. Dotrčala sam do njega. Sama sam mu pružala pomoć, niko nije hteo da mi pomogne. Pitala sam vozača šta ste mi uradi sa detetom a on mi je odgvorio: “Ubio sam ti dete, pa šta” – rekla je Nusreta.

 

Pozovite nas

Pratite nas na

E-mail

© 2020 Advokatska kancelarija Stojanović